Södernläger 24.4-4.5.2024

Foto: Martti Hassila

IF Drott i Lloret de Mar 24.4-4.5.2024

Den 24 april åkte en glad grupp friidrottare från IF Drott med stor spänning ner till Helsingfors för att åka vidare på träningsläger till Lloret de Mar i Spanien. Inför resan hade vi som grupp forskat i olika alternativ och möjligheter för att uppfylla vår dröm om ett gemensamt läger på varmare breddgrader. Vi insåg att det var dags att göra slag i saken nu innan en del av gruppen står till hösten inför nya utmaningar med studier på andra orter. Vi stod nu inför det efterlängtade 10 dagars lägret i Spanien.

Under resan tränade vi givetvis mycket men en stor del av upplevelsen handlade även om gemenskap och vänskap. Gruppen som åkte till Spanien bestod av 12 stycken idrottare i åldern 18-24, tre stycken tränare samt två mycket lojala supportrar. Vi har en bred mångfald av talangfulla idrottare i gruppen, allt från explosiva sprintrar och hoppare till uthålliga medeldistanslöpare.

Lloret de Mar ligger cirka en timme nordost om Barcelona och har en vacker strand samt flera olika idrottsanläggningar. Vi utförde huvudsakligen våra träningspass vid planen som låg ett par hundra meter från hotellet. Morgonlänkar, styrkepass och återhämtande träningar gjorde vi delvis på stranden eller i hotellets gym.

Under vår vilodag gav sig även en del av gruppen ut på en minst sagt utmanande “bergsbestigning”. Vi hade räknat med att rutten skulle ligga kring max 7-8 km men slutade på nästan det dubbla. Med benen utpumpade på energi, efter backarna på cirka 400 meter upp bland molnen, drog vi slutsatsen att det kanske är bäst att vi håller oss till friidrotten ett tag till.

Lördagen 27 april var det dags för den obligatoriska resan in till Barcelona centrum. Vi fick upptäcka staden och beundra basilikan La Sagrada Família som redan byggts i över 140 år och ännu inte är klar. En del av gruppen valde att förkovra sig i stadens kulturhistoria medan andra lade sprätt på sina pengar och shoppade loss.

Under våra dagar i Spanien fick vi känna på lite fler regndroppar än vi önskat men som tur varade ingen av regnskurarna hela dagen. Som finländare har vi fått uppleva x antal regniga tävlingar och träningar tidigare så vi är väl rätt härdade.

Även om friidrott är en individuell sport är gruppsamhörigheten och gemenskapen minst lika viktig. Vi åkte till Spanien för att optimera uppladdningen inför den kommande tävlingssäsongen. Vi kom hem bättre tränade och trimmade men framför allt som en ännu mer sammansvetsad och enad grupp än någonsin tidigare.

Här hittar ni en film från lägret (av Magnus Jakobsson)

IF Drott genom Elin Jakobsson

Kategorier:
Friidrott