gruppbeskrivningar

Undrar du vilken grupp som passar ditt barn? Här kommer en beskrivning av de gymnastikpass som Drott erbjuder.

FLICKOR
Tävlingsgrupp Flickor 8-11 år
Ledare: Janina Jansson, Fanny Mäenpää och Agnes Skytte
Tävlingsgrupp för gymnaster i åldern 8-11. Nybörjarnivå dvs tävlingsklass klass B och C. Bronsmärket bör man ha godkänt för att vara i denna grupp. Tanken är att alla ska delta i åtm en lokal tävling. Vi tränar 2-3 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Flickor 9-12 år
Ledare
: Sofia Forsman och Mia Backman
Grupp för gymnaster i åldern 9-12. För denna grupp krvävs grunder inom gymnastik och tidigare bakgrund från t.ex en hobbygrupp eller en tidigare tävlinsgrupp. Gymnasterna bör vara motiverade och vilja delta i tävlingar. Flickorna i denna grupp tävlar i klasserna B och C. Bronsmärke- och silvermärkes nivå. Vi tränar 2-3ggr/vecka

Tävlingsgrupp Flickor 12 år och äldre
Ledare: Sofia Forsman, Pamela Skytte, Ann-Sofie Grönhage och Janina Jansson
Tävlingsgrupp för flickor som är på D/E nivå. Man bör ha guldmärket. I denna grupp tränar man ofta självständigt och har på klart vilka mål man vill nå. Man förväntas även tävla på de flesta tävlingarna som ordnas. Vi tränar 2-3 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Top Team
Ledare: Pamela Skytte, Ann-Sofie Grönhage och Janina Jansson
Gruppen är till för de gymnaster som har tränat många år och tävlar på E-G nivå. Man bör ha smaragdmärket och/ eller diamantmärket godkänt. Gymnasten bör även uppfylla kriterierna för att delta i FSGs Top Team verksamhet. Vi tränar 3-4 ggr/vecka

Hobbygrupp Flickor 5-8 år
Ledare: Matilda Skott, Tindra Kock och Liina Klemets
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 5-8 år. Denna grupp passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp Flickor 8-11 år 
Ledare: Tilde Snellman och Telma Elenius
Gruppen passar dig som vill lära dig grunderna inom redskapsgymnastik och utveklas inom sporten på en hobbynivå. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp Flickor 10-15 år
Ledare: Elin Porthin, Fanny Mäenpää och Elicia Strömberg
Hobbygrupp för till dej som vill lära dej mera inom gymnastik. Vi lär ut grunder och tränar på massa nya övningar. Gruppen är indelad i två – onsdagar tränar båda grupperna tillsammans och söndagar tränar de längre hunna gymnasterna i skild grupp.

POJKAR
TävlingsPojkar
Ledare: Dan Backlund och Gustav Simons

Förberedande tävlingsgrupp Pojkar 7-10 år
Ledare: Isak Porthin
Extra träning för pojkar som redan deltar i någon hobbygrupp, men 
som vill gå fortare framåt. Vi satsar på träning på redskapen, med siktet inställt på att eventuellt börja tävla. Deltagande i tävlingar är så klart frivilligt. Vi övar grunderna, men betonar mera detaljer och korrekta utföranden. Därför bra om man klarar av grundövningar på matta, tex. kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar och handstående mot vägg, samt på räck tex. överslag på lågt räck. Diskutera gärna med tränaren i hobbygruppen, eller kom med en gång och pröva på ifall man är intresserad.

Hobbygrupp Pojkar 5-6 år
Ledare:
Tomas Porthin och Arik Porthin

Hobbygrupp Pojkar 7-9 år
Ledare:
Elicia Strömberg och Maja Emet
Gruppen lämpar sig för både nybörjare utan någon erfarenhet och de som varit med tidigare. Målgruppen är främst pojkar i klass 1-3, men även förskolelever kan vara med. Timmen består av både grunder i redskapsgymnastik och lek. Även en del balans-, rörlighets-, och styrkeövningar. Handstående hör till de viktiga grunder vi övar mycket på. Timmen avslutas med en gymnastiklek.

Hobbygrupp Pojkar 9-13 år
Ledare: Gustav Simons
Gruppen består av ett dussin pojkar I åldern 9 – 13 år, både sådana som börjat I år och sådana som hållit på flera år. Största delen av pojkarna tränar en gång I veckan. Vi koncentrerar oss på att träna grunderna i gymnastik med koordination, kroppskontroll, styrka och vighet. Vi tränar på alla herredskapen men med extra betoning på matt- och hoppövningar ss kullerbyttor, hjulningar, volter mmInga egentliga förkunskaper krävs förutom ett eget intresse för att röra på sig. Alla tränar på sin egen nivå.

Styrka med Janina
Ledare: Janina Jansson
Styrka som passar åt barn +12 eller äldre, unga och vuxna

Tränarnas kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss