gruppbeskrivningar

Undrar du vilken grupp som passar ditt barn? Här kommer en beskrivning av de gymnastikpass som Drott erbjuder.

FLICKOR
Tävlingsgrupp Flickor 7-10 år
Ledare: Wilma Skytte och Fanny Mäenpää och Jennifer Granholm
Tävlingsgrupp för gymnaster i åldern 8-11. Nybörjarnivå dvs tävlingsklass klass B och C. Bronsmärket bör man ha godkänt för att vara i denna grupp. Eftersom gruppen startade hösten 2019, gör vi bronsmärket våren 2020. Vi inleder tävlandet under våren 2020. Tanken är att alla ska delta i åtm en lokal tävling.

Tävlingsgrupp Flickor 9-12 år
Ledare
: Sofia Forsman och Mia Backman
Grupp för gymnaster i åldern 9-12. För denna grupp krvävs grunder inom gymnastik och tidigare bakgrund från t.ex en hobbygrupp eller en tidigare tävlinsgrupp. Gymnasterna bör vara motiverade och vilja delta i tävlingar. Flickorna i denna grupp tävlar i klasserna B och C. Bronsmärke- och silvermärkes nivå.

Tävlingsgrupp Flickor 12- år
Ledare: Ida Backman
Tävlingsgrupp för flickor som är på D/E nivå. Man bör ha guldmärket. I denna grupp tränar man ofta självständigt och har på klart vilka mål man vill nå. Man förväntas även tävla på de flesta tävlingarna som ordnas.

Tävlingsgrupp Top Team
Ledare: Pamela Skytte och Ann-Sofie Grönhage
Gruppen är till för de gymnaster som har tränat många år och tävlar på E-G nivå. Man bör ha smaragdmärket och/ eller diamantmärket godkänt. Gymnasten bör även uppfylla kriterierna för att delta i FSGs Top Team verksamhet.

Hobbygrupp 5-8 år
Ledare: Olivia Käldström och Matilda Skott
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 5-8 år. Denna grupp passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. 

Hobbygrupp Flickor 8-11 år 
Ledare: Tilde Snellman och Telma Elenius
Gruppen passar dig som vill lära dig grunderna inom redskapsgymnastik och utveklas inom sporten på en hobbynivå.

Hobbygrupp Flickor 9-13
Ledare: Elin Porthin och Fanny Mäenpää och Jennifer Granlund
Detta är en hobbygrupp till dej som vill lära dej mera inom gymnastik. Vi lär ut grunder och tränar på massa nya övningar. Man kan själv välja om man tränar 1 eller 2 gånger i veckan. För att nivån inte ska variera allt för mycket är det bra om man har någon förkunskap, men det är inget måste utan alla är välkomna!

Hobbygrupp Flickor 14 år ->
Ledare: Johnny Backlund
Hobbygrupp för lite äldre flickor som har några års tidigare erfarenhet. Inga särskilda nivåkrav, men man bör klara av att värma upp och träna självständigt på alla redskap. Hjälp och tips från tränaren, men man ansvarar för sin egen träning.

POJKAR
Förberedande tävlingsgrupp Pojkar 7-10 år
Ledare: Johnny Backlund och Isak Porthin
Extra träning för pojkar som redan deltar i någon hobbygrupp, men 
som vill gå fortare framåt. Vi satsar på träning på redskapen, med siktet inställt på att eventuellt börja tävla. Deltagande i tävlingar är så klart frivilligt. Vi övar grunderna, men betonar mera detaljer och korrekta utföranden. Därför bra om man klarar av grundövningar på matta, tex. kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar och handstående mot vägg, samt på räck tex. överslag på lågt räck. Diskutera gärna med tränaren i hobbygruppen, eller kom med en gång och pröva på ifall man är intresserad.

Hobbygrupp Pojkar 7-9 år
Ledare:
Tomas Porthin
Gruppen lämpar sig för både nybörjare utan någon erfarenhet och de som varit med tidigare. Målgruppen är främst pojkar i klass 1-3, men även förskolelever kan vara med. Timmen består av både grunder i redskapsgymnastik och lek. Även en del balans-, rörlighets-, och styrkeövningar. Handstående hör till de viktiga grunder vi övar mycket på. Timmen avslutas med en gymnastiklek.

Hobbygrupp Pojkar 9-13 år
Ledare: Gustav Simons och Isak Porthin
Gruppen består av ett dussin pojkar I åldern 9 – 13 år, både sådana som börjat I år och sådana som hållit på flera år. Största delen av pojkarna tränar en gång I veckan. Vi koncentrerar oss på att träna grunderna i gymnastik med koordination, kroppskontroll, styrka och vighet.. Vi tränar på alla herredskapen men med extra betoning på matt- och hoppövningar ss kullerbyttor, hjulningar, volter mmInga egentliga förkunskaper krävs förutom ett eget intresse för att röra på sig. Alla tränar på sin egen nivå.