gruppbeskrivningar

Undrar du vilken grupp som passar ditt barn? Här kommer en beskrivning av de gymnastikpass som Drott erbjuder.

FLICKOR
Förberedande grupp för tävling och klass B
Ledare: Elin Porthin och Jennifer Sundelin
Gruppen är avsedd för gymnaster 6-9 år som är intresserade av att börja tävla. Vi gör bronsmärket i denna grupp. Man bör ha erfarenhet av att gymnastisera i en hobbygrupp. Vi tränar 1ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Flickor klass B
Ledare: Rebecka Björkskog, Fanny Mäenpää och Alma Björklund
Tävlingsgrupp för gymnaster i klass B. Nybörjarnivå dvs tävlingsklass klass B. Bronsmärket bör man ha godkänt för att vara i denna grupp. Tanken är att alla ska delta i åtm en lokal tävling. Vi tränar 2 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Flickor klass C
Ledare
: Sofia Forsman och Mia Backman
Grupp för gymnaster som tävlar i klass C. Gymnasterna bör vara motiverade och vilja delta i tävlingar. Flickorna i denna grupp tävlar i klass C. Bronsmärke- och silvermärkes nivå. Vi tränar 2-3ggr/vecka

Tävlingsgrupp C kategori IV och D
Ledare: Ann-Sofie Grönhage, Pamela Skytte, Sofia Forsman, Frida Granskog och Janina Jansson
Tävlingsgrupp för flickor som är på D nivå. Man bör ha guldmärket. I denna grupp tränar man ofta självständigt och har klart för sig vilka mål man vill nå. Man förväntas även tävla på de flesta tävlingarna som ordnas. Vi tränar 2-3 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Top Team klass MJ, E-H
Ledare: Pamela Skytte, Ann-Sofie Grönhage och Janina Jansson
Gruppen är till för de gymnaster som har tränat många år och tävlar på landslagslinjen eller E-H nivå. Man bör ha smaragdmärket och/ eller diamantmärket godkänt. Vi tränar 3-4 ggr/vecka

Hobbygrupp Flickor 5-8 år
Ledare: Liina Klemets, Tindra Kock och Tyra Friberg
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 5-8 år. Denna grupp passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp Flickor 8-11 år 
Ledare: Maja Emet, Annie Lunden och Matilda Skott
Gruppen passar dig som vill lära dig grunderna inom redskapsgymnastik och utveklas inom sporten på en hobbynivå. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp Flickor 10-15 år
Ledare: Matilda Skott, Fanny Mäenpää, Evelina Hannus, Maja Emet och Elicia Strömberg
Hobbygrupp för till dej som vill lära dej mera inom gymnastik. Vi lär ut grunder och tränar på massa nya övningar. Vi tränar 1-3 ggr/vecka.

POJKAR
TävlingsPojkar
Ledare: Dan Backlund och Gustav Simons

Förberedande tävlingsgrupp Pojkar 7-10 år
Ledare: Isak Porthin
Extra träning för pojkar som redan deltar i någon hobbygrupp, men 
som vill gå fortare framåt. Vi satsar på träning på redskapen, med siktet inställt på att eventuellt börja tävla. Deltagande i tävlingar är så klart frivilligt. Vi övar grunderna, men betonar mera detaljer och korrekta utföranden. Därför bra om man klarar av grundövningar på matta, tex. kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar och handstående mot vägg, samt på räck tex. överslag på lågt räck. Diskutera gärna med tränaren i hobbygruppen, eller kom med en gång och pröva på ifall man är intresserad.

Hobbygrupp Pojkar 5-6 år
Ledare:
Tomas Porthin och Arik Porthin

Hobbygrupp Pojkar 7-9 år
Ledare:
Elicia Strömberg och Maja Emet
Gruppen lämpar sig för både nybörjare utan någon erfarenhet och de som varit med tidigare. Målgruppen är främst pojkar i klass 1-3, men även förskolelever kan vara med. Timmen består av både grunder i redskapsgymnastik och lek. Även en del balans-, rörlighets-, och styrkeövningar. Handstående hör till de viktiga grunder vi övar mycket på. Timmen avslutas med en gymnastiklek.

Hobbygrupp Pojkar 9-13 år
Ledare: Gustav Simons
Gruppen består av ett dussin pojkar I åldern 9 – 13 år, både sådana som börjat I år och sådana som hållit på flera år. Största delen av pojkarna tränar en gång I veckan. Vi koncentrerar oss på att träna grunderna i gymnastik med koordination, kroppskontroll, styrka och vighet. Vi tränar på alla herredskapen men med extra betoning på matt- och hoppövningar ss kullerbyttor, hjulningar, volter mmInga egentliga förkunskaper krävs förutom ett eget intresse för att röra på sig. Alla tränar på sin egen nivå.

Vuxengrupp
Ledare: Janina Jansson
Mobilitet, styrka och träning på redskapen. Gruppen som passar barn 12 år eller äldre, unga och vuxna

Tränarnas kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss