gruppbeskrivningar

Undrar du vilken grupp som passar ditt barn? Här kommer en beskrivning av de gymnastikpass som Drott erbjuder. För nybörjare rekommenderas det att man alltid börjar i en hobbygrupp. Ta alltid kontakt med gruppens tränare innan du anmäler dig som ny deltagare i en tävlingsgrupp.

FLICKOR

STARA
Stara är en grupp som förbereder gymansterna för att börja tävla. Vi tränar grunder och styrka, gör koppar, brons och silvermärket samt deltar i en uppvisning som heter Stara.

Tävlingsgrupp klass B
För gymnaster i klass B, dvs. nybörjarnivå. Man bör ha silvermärket godkänt för att börja träna i denna grupp. Tanken är att alla ska delta i åtminstone en lokal tävling. Vi tränar 2 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp klass C
För gymnaster i klass C. Guldmärkesnivå. Gymnasterna bör vara motiverade och vilja delta i tävlingar. Vi tränar 2-3ggr/vecka.

Tävlingsgrupp klass D
För gymnaster i klass D. Man bör ha guldmärket. I denna grupp tränar man ofta självständigt och har klart för sig vilka mål man vill nå. Man förväntas även tävla på de flesta tävlingarna som ordnas. Vi tränar 2-3 ggr/vecka.

Tävlingsgrupp Top Team
Gruppen är till för de gymnaster som har tränat många år och tävlar på landslagslinjen eller E-H nivå. Man bör ha smaragdmärket och/ eller diamantmärket godkänt. Vi tränar 3-4 ggr/vecka

Hobbygrupp 5-6 år
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 5-6 år. Gruppen passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. Vi tränar 1-2 ggr/vecka

Hobbygrupp 7-8 år
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 7-8 år. Gruppen passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp 8-10 år 
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 8-10 år. Gruppen passar dig som vill lära dig grunderna inom redskapsgymnastik, samt utvecklas inom sporten på en hobbynivå. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp 11-17 år
Hobbygrupp, både för nybörjare och mer erfarna gymnaster. Gruppen passar dig som vill utvecklas inom sporten på hobbynivå. Vi lär ut grunder och tränar på massa nya övningar. Vi tränar 1-3 ggr/vecka.

POJKAR

Tävlingsgrupp klass1
För gymnaster i klass 1, dvs. första tävlingsklass efter Stara. Vi tränar 2ggr/vecka

Tävlingsgrupp klass 2 och högre
För gymnaster i klass 2 och uppåt.

Hobbygrupp 5-6 år
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 5-6 år. Gruppen passar dig som vill lära dej grunderna inom redkapsgymnastik och pröva på olika redskap på ett mera lekfullt sätt. Vi tränar 1 ggr/vecka.

Hobbygrupp 7-9 år
Hobbygrupp för nybörjare i åldern 7-9 år. Gruppen passar dig som vill lära dig grunderna inom redskapsgymnastik, samt utvecklas inom sporten på en hobbynivå. Vi tränar 1-2 ggr/vecka.

Hobbygrupp 9 år och äldre
Hobbygrupp, både för nybörjare och mer erfarna gymnaster. Gruppen passar dig som vill utvecklas inom sporten på hobbynivå. Vi tränar 1-3 ggr/vecka.

Tränarnas kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss