Ärevarvet 2024

Ärevarvet ordnas onsdagen den 22.5.2024 på Centralplan i Jakobstad. Vi inleder med fotografering av grupperna kl. 18.30, loppet löps kl 19-20.


Kort om Ärevarvet

Ärevarvet är ett evenemang, genom vilket Finlands Friidrottsförbund (SUL) och de lokala idrottsföreningarna runtom i landet samlar medel för sin verksamhet. Idrottsföreningarna utför härvid en värdefull fostrargärning – ett arbete som fortfarande utförs på frivillig talkobasis.

Drott har varit med i Ärevarvet sedan dess start i början av 70-talet. Under alla dessa år har det givit våra sektioner bättre ekonomiska  förutsättningar att träna våra knattar, juniorer och seniorer på ett ändamålsenligt sätt. Pengarna behövs för att hålla nere kostnaderna för våra över 300 idrottande barn och ungdomar.

Bland de som samlat ihop minst 75€ lottas presentkort till nejdens sportaffärer ut. Ifall man samlat 75€ får man en lott, om man samlat ihop 110€ får man två lotter, 150€ ger 3 lotter och över 200€ ger 5 lotter i dragningen. Vi hoppas och önskar att så många som möjligt deltar från varje familj, både föräldrar och aktiva. Vi behöver allas hjälp!

Lotterivinnare 2023:
Presentkort 50€ VM-Sport: Pär Granbacka
Presentkort 50€ VM-Sport: Alexander Björkgren
Presentkort 50€ Mattssons – Markus Karlsson

Presentkort 50€ Mattssons – Henrik Wik


Så här kan Du delta i Ärevarvet

Som deltagare samlar Du sponsorer, som förbinder sig att betala en överenskommen summa för att Du deltar i ärevarvet. Evenemanget pågår i en timme, under vilken deltagaren går eller löper en valbar sträcka. Här kan du hitta en insamlingslista om du inte redan har en kerayslista_kunniakierros_2023_SV.pdf.

Om Du inte själv vill delta i evenemanget på din hemort, så kan du vara med som SPONSOR. På deltagarens insamlingslista fyller du i dina kontaktuppgifter samt den summa som du vill bidra med. Stödsumman kan vara en fast summa (min. 15 €) eller en insats per varv. Om du inte vet vem du vill sponsra men ändå vill stöda Drott kan du skicka ett mejl till adressen ifdrott100@gmail.com där du skriver din adress, telefonnummer och hur mycket du vill ge i stöd. Då skriver vi in dina uppgifter på ordförande Leif Björkgrens lista. Fakturan skickas sedan per epost.


Drygt 17 500€ 2023!

IF Drott vill rikta ett jättestort tack till årets deltagare, sponsorer och stödpersoner som gjorde att vi kom upp till ca 17.500 €. Pengarna behövs för att hålla kostnaderna nere för våra över 300 idrottande barn och ungdomar.