TRÄNING

Träning
Säsongen 2020 inleds i oktober 2019 och pågår sedan till slutet av augusti 2020. Under hösten och vintern hålls träningarna främst i Tellushallen men även i skolsalar och på Jeppis Gym. De yngsta tränar i Oxhamns skola. Förutom träningar ordnas ett par egna serietävlingar för knattarna och föreningen deltar även i inomhustävlingar. Under våren tränar vi terränglöpning och knattarna löper terrängcup. Sommaren spenderas på Centralidrottsplanen, och det är den viktigaste tiden för friidrottarna. Mera information gällande bland annat träningstider för de olika åldersgrupperna hittar ni via länkarna i fönstret till vänster.

Tävling
Under sommaren tränar vi som vanligt, men deltar även i tävlingar, både inom distriktet ÖID, SFI och SUL. Serietävlingar hålls inom föreningen på Centralidrottsplanen och de är öppna för alla 6-15 åringar.

Funktionärer
Speciellt under sommarmånaderna behövs hjälp från föräldrarna i samband med våra tävlingsarrangemang. Uppgifterna är vanliga funktionärsuppgifter som tidtagning, mätning av kast och hopp, men också  kioskverksamhet, hjälp med trafikarrangemang, kansli o.s.v. Våra egna serietävlingar är ett bra tillfälle att öva sig för de större tävlingarna. Funktionärsutbildning ordnas vid behov under våren.