TRÄNING

Träning
Säsongen 2024 inleds i oktober 2023 och pågår sedan till september 2024. Under hösten och vintern hålls träningarna främst i Tellushallen men även i skolsalar och på Level2/Jeppis Gym. De yngsta tränar i språkbadsskolans gymnastiksal. Förutom träningar ordnas ett par egna serietävlingar för knattarna och föreningen deltar även i inomhustävlingar. Under våren tränar vi terränglöpning och knattarna löper terrängcup. Sommaren spenderas på Centralidrottsplan, och det är den viktigaste tiden för friidrottarna. Sommarsäsongen inleds med Kick-off-träning. Mera information gällande bland annat träningstider för de olika åldersgrupperna hittar ni via de egna åldersgrupperna.

Tävling
Under sommaren tränar vi som vanligt, men deltar även i tävlingar, både inom distriktet ÖID, SFI och SUL. Serietävlingar hålls inom föreningen på Centralidrottsplanen och de är öppna för alla 6-15-åringar.

Funktionärer
Speciellt under sommarmånaderna behövs hjälp från föräldrarna i samband med våra tävlingsarrangemang. Uppgifterna är vanliga funktionärsuppgifter som tidtagning, mätning av kast och hopp, men också  kioskverksamhet, hjälp med trafikarrangemang, kansli o.s.v. Våra egna serietävlingar är ett bra tillfälle att öva sig för de större tävlingarna. Funktionärsutbildning ordnas vid behov under våren.